Barve in laki

Barve za različne materiale, laki, lazure.

zunanje in notranje zidne barve

Barve, ki nas obdajajo, vplivajo na naše razpoloženje in dojemanje prostora. Izbira je odvisna od marsičesa, predvsem pa od namembnosti in velikosti prostora, ter pohištva v njem. Poleg tega, da barve naredijo dom prijetnejši očesu, seveda tudi ščitijo pred vplivom vremena in časa. V naših prodajalnah najdete široko paleto zidnih barv različnih proizvajalcev.

 

 


Barve za les

Les je živ organizem tudi še potem, ko mu dodamo uporabno vrednost. Pod vplivom vlage in temperaturnih sprememb različne vrste lesa bolj ali manj nabrekajo in se krčijo. Ultravijolični žarki razkrajajo lignin v lesu, ki zato postane siv, hrapav in suh. Napadajo ga lesni insekti in rastlinski mikroorganizmi, med katerimi so v našem okolju najnevarnejši hišna goba, rjava trohnoba in modra plesen. Nezaščiten les se stara in izgublja kvalitetno in estetsko vrednost.

 

 


Barve za kovino

Kovinski predmeti, pobarvani z veselimi in izvirnimi barvnimi toni dajo prostorom žar in toplino, raznolikost in privlačnost, dolgočasne konstrukcije pa spremenijo v zanimive skulpture. Tudi kovina ima omejeno življenjsko dobo. Največji sovražnik kovinskih predmetov na osnovi železa, ki prevladuje v urbanem okolju, sta voda in zrak. Zato je potrebno železne predmete, preden jih dokončno obdelamo, vedno zaščititi z osnovnim antikorozijskim premazom, ki preprečuje rjavenje. Na površino, zaščiteno pred rjavenjem, nanašamo pokrivne barve ali emajle, ki dajo površini želeni dekorativni učinek - barvni ton in stopnjo sijaja - in jo ščitijo pred zunanjimi vplivi.

 

 


Laki in olja

 

V naši ponudbi najdete najrazličnejše lake in olja za parket, kot tudi tiste za zaščito ostalih lesenih površin, kot so polkne, ograje, klopi, čolni itd.. Laki in olja so odporni na obrabo ter enostavni za vzdrževanje.

scroll up